PÄÄOSASSA IHMINEN

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoimija

Lilinkotisäätiössä vapaaehtoinen voi toimia yhdessä tai useammassa mielenterveyskuntoutujien palvelutalossa, jotka sijaitsevat eri puolilla Helsinkiä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Vapaaehtoistoimija voi monella tavalla tuoda iloa ja vaihtelua asukkaan arkeen ja vapaa-aikaan. Vapaaehtoinen voi olla mm. keskustelukaveri yhdelle tai useammalle asukkaalle, peli- tai kävelykaveri, kulttuuriseuralainen, kaveri lätkämatseihin tai toimia mukana Lilinkotisäätiön päivätoiminnassa. Tämän toiminnan kautta vapaaehtoinen voi löytää itselleen mielekästä tekemistä, tutustua uusiin ihmisiin sekä toimintaympäristöömme.

Vapaaehtoistoinen voi tulla palvelutaloon tai päivätoimintaan silloin kuin hänelle itselleen parhaiten sopii. Arjen vapaaehtoistoiminnassa on aina käytettävissä palvelutalojen henkilökunnan tuki.

Lilinkotisäätiö järjestää vapaaehtoistoimijoilleen säännöllisesti koulutusta, virkistyspäiviä sekä mahdollisuuden työnohjaukseen.

Vapaaehtoistoimintaamme voi tulla mukaan pitkin vuotta ottamalla yhteyttä vastuuhenkilöömme sähköpostitse, osoitteella vapaaehtoistoiminta(at)lilinkoti.fi.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä

Jauhopeukalo leipomistuokioihin
Mitä: Mäkikodin jauhopeukalon tehtävänä on järjestää säännöllisiä leipomistuokioita asukkaille. Asukkaidemme leipuritaidot vaihtelevat, joten leipomusten olisi hyvä olla melko tuttuja. Me mäkikotilaiset järjestämme tilat ja tarveaineet.
Kuinka usein: Tuokiot voidaan sovittaa aikataulujesi mukaan. Toiveenamme kuitenkin olisi, että leipomistuokio toteutuisi vähintään kerran kuussa. Toivoisimme myös, että tuokio järjestyisi viikonloppuisin.
Missä: Mäkikodin palvelutalo, Niemenmäentie 1, 00350 Helsinki
Miksi: Leipomistuokiot ovat meillä kestosuosikkeja! Haluaisimme oppia parhaiden leipomusten salat juuri sinulta. Lisäksi monella asukkaalla on haaveissa itsenäisempi elämä ja ruuanvalmistustaidot kuuluvat tähän keskeisesti.


Akvaarion hoitaja Nemoa etsimään
Mitä: Haussa on vapaaehtoinen, joka on valmis autamaan meitä muutaman Nemon kanssa! Mäkikodin Green Care -painotteisessa toiminnassa hyödynnämme luontoa monin eri tavoin hyvinvoinnin tukemisessa ja parantamisessa. Osana Green Care -toimintaa hankimme palvelutaloon oman akvaarion. Etsimämme vapaaehtoinen auttaisikin tulevan akvaarion hankinnassa ja säännöllisessä hoitamisessa yhteistyössä asukkaiden ja henkilöstön kanssa. Toivomme, että sinulla olisi ainakin jonkin verran aiempaa kokemusta akvaarioharrastuksesta. Me huolehdimme, että sinulla on sopiva tarpeisto käytössä akvaarion hoitoon.
Kuinka usein: Akvaarion säännöllinen hoito vie aikaa noin 1-2 tuntia viikossa. Tarkempi ajankohta voidaan sopia omien aikataulujesi mukaan.
Missä: Mäkikodin palvelutalo, Niemenmäentie 1, 00350 Helsinki
Miksi: Meillä ei ole erityisen paljon akvaario-osaamista, mutta olemme sitäkin innokkaampia oppimaan! Oma akvaario on asukkaidemme toive. Meille on ensiarvoisen tärkeää toteuttaa asukkaidemme toiveita ja unelmia. Osallistumalla olet omalta osaltasi mukana haaveiden toteuttamisessa.


Kokki Kolmonen kurssin vetäjäksi
Mitä: Auta meitä tarttumaan kauhan varteen! Asukkaamme ovat jo pitkään toivoneet kokkikurssia, jolla tutustuttaisiin erilaisiin ruokiin ja ennen kaikkea siihen, miten niitä loihditaan omassa kotikeittiössä. Tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa kurssi yhdessä asukkaiden ja ohjaajien kanssa. Kaikki ainekset ja välineet kurssille tulevat talon puolesta.
Kuinka usein: Toivomme, että 2-3 tunnin mittainen kurssi pidettäisiin noin kerran kuukaudessa.
Missä: Suutarinkodin palvelutalo, Linnunradantie 3, 00740 Helsinki
Miksi: Kokkikoulu on hartaasti toivottu. Haluamme tukea asukkaidemme unelmia ja matkaa kohti itsenäisempää elämää. Kokkikoulusta saa tähän loistavat eväät.


Lenkki-intoilija ulkoilukaveriksi
Mitä: Meillä eletään aktiivista arkea ja kivalle lenkkikaverille on aina tarvetta. Laitetaan yhdessä tuulipuvut niskaan ja lähdetään vaikka sauvakävelylle! Tehtävänäsi on vetää lenkki yhdelle tai useammalle asukkaalle.
Kuinka usein: Toivomme, että lenkki järjestyisi noin kerran viikossa.
Missä: Viertokodin palvelutalo, Vanha Viertotie 24, 00350 Helsinki ja Suutarinkodin palvelutalo, Linnunradankuja 3, 00740 Helsinki
Miksi: Meillä on aina lenkille lähtijöitä ja ulkoilukin on mukavampaa seurassa kuin yksin!


Kaveri keilahallille
Mitä: Käydään vetämässä keilat kumoon hyvällä porukalla. Meiltä löytyy monta innokasta keilaajaa, auta meitä järjestämään säänöllisiä mahdollisuuksia harrastamiseen! Varaamme ja maksamme radan porukalle Talin keilahallilta. Ohjaajat organisoivat matkat keilahallille.
Kuinka usein: Toivomme keilareissua noin kerran kuukaudessa.
Missä: Talin keilahalli, Huopalahdentie 28, 00350 Helsinki. Lähtö Viertokodilta, Vanha viertotie 24
00350 Helsinki.
Miksi: Haluamme tarjota asukkaille säännöllisiä harrastusmahdollisuuksia myös talon ulkopuolella.


Seuraksi leffailtaan
Mitä: Leffareissulla on kiva piristää arkea tai rentoutua viikonloppuna. Auta toteuttamaan leffareissuja säännöllisemmin ja lähde asukkaidemme seuraksi elokuviin! Ohjaajamme organisoivat leffan valinnan ja matkan elokuviin.
Kuinka usein: Toivoisimme leffailtaa noin keran kuukaudessa.
Missä: Helsingin elokuvateatterit. Lähtö Viertokodilta (Vanha viertotie 24
00350 Helsinki).
Miksi: Yhteiset leffareissut ovat asukkaiden suuressa suosiossa.


Vetäjä pelihetkiin
Mitä: Oletko lauta- ja korttipelien ystävä? Niin mekin! Lilinkotilaisista löytyy monta innokasta osallistujaa yhteisiin pelihetkiin, mutta kaipaamme peliryhmälle vetäjää. Meiltä löytyy erilaisia pelejä, mutta voit totta kai esitellä meille myös omat suosikkipelisi!
Kuinka usein: Toivomme, että peliryhmä järjestyisi kerran viikossa, keskiviikkoisin klo 14.30-15.30.
Missä: Suutarinkodin palvelutalo, Linnunradankuja 3, 00740 Helsinki
Miksi: Peliryhmä on ollut asukkaidemme pitkäaikainen toive.


Bingon pyörittäjä
Mitä: Tule pyöräyttelemään bingopalloja meille Sepänkotiin! Meiltä löytyy bingotarpeisto, ainoastaan isäntä tai -emäntä uupuu. Tehtävänäsi on vetää asukkaille mukava bingohetki.
Kuinka usein: Toivomme, että bingohetki järjestyisi noin kerran kuukaudessa, mieluusti viikonloppuisin. Bingoon menee aikaa valmisteluineen noin 1,5 tuntia.
Missä: Sepänkodin palvelutalo, Väärämäentie 2, 00700 Helsinki
Miksi: Bingo on klassikko, joka uppoaa aina! Tässä on myös vapaaehtoiselle loistava mahdollisuus harjoitella esiintymistaitoja ja rakentaa juuri omannäköinen pelihetki!


Karaoke-Kake
Mitä: Meillä on laitteet ja monta innokasta laulajaa, tulisitko sinä meille Karaoke-Kakeksi tai Kaijaksi? Tehtävänäsi on karaokeillan vetäminen asukkaille.
Kuinka usein: Toivomme karaokeiltaa noin kerran kuukaudessa, mieluusti arki-iltaisin.
Missä: Sepänkodin palvelutalo, Väärämäentie 2, 00700 Helsinki
Miksi: Loistava tilaisuus luoda yhdessä musiikin iloa!


Matsikaveri
Mitä: Jokaisesta palvelutalostamme löytyy penkkiurheilijoita, jotka lähtisivät mielellään lätkä- tai futispelejä katsomaan. Lähde sinä heidän kaverikseen, jotta saadaan mahdollisimman monta reissua toteutettua! Saamme vapaalippuja otteluihin useita kertoja kaudessa. Tehtävänäsi on kannustaa suosikkijoukkue voittoon yhdessä asukkaiden kanssa sekä kulkea matkat yhdessä pelipaikalle ja takaisin.
Kuinka usein: Muutaman kerran vuodessa.
Missä: Ympäri pääkaupunkiseutua.
Miksi: Jääkiekon tai jalkapallon seuraaminen paikan päällä on elämys – niin sinulle kuin asukkaillemme. Pelipaikalle pääseminen saattaa toisinaan jännittää asukkaita, mutta matsikaverin kanssa matkanteko onnisuu ja pelin seuraaminen on hauskempaa!

Lilinkoti logo LuotettavaKumppaniyritys