PÄÄOSASSA IHMINEN

Ympäristöpolitiikka

Ympäristöpolitiikka

Meillä Lilinkotisäätiössä toimii aktiivinen Green care – työryhmä asukasedustajineen. Tavoitteenamme on lisätä osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Pyrimme toiminnassamme syventämään ympäristötietoutta, vähentämään jätteiden määrää ja huomioimaan luonnonvarojen kulutusta.

Lilinkotisäätiöllä on vihreän hoivan mukaiset toimintaperiaatteet. Green care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Green care –työryhmä suunnittelee neljännesvuosittain ajankohtaisen vuosikellon, jossa on vinkkejä luontoympäristön hyödyntämiseen jokaiselle vuodenajalle.

Lilinkotisäätiö on v:sta 2015 lähtien mukana Ruokaosuuskunnan Kaupunkilaisten oma pelto – projektissa. Se on Ruokaosuuskunnan jäsen kahdella sato-osuudella Korsossa sijaitsevalle pellolle. Peltotoiminnan tavoitteina on mm. tarjota asukkaille talon ulkopuolista mielekästä toimintaa, mahdollisuuden kohottaa kuntoa ja hyötyä luonnon elvyttävistä vaikutuksista. Peltotoimintaa on Korsossa kerran viikossa ja päivän päätteeksi taloihin saa vietäväksi satokassin, jonka aineksista valmistuu keittiössä ruokaa.

Ympäristötyön jatkuvuuden turvaamiseksi Green care – työryhmä on laatinut ympäristösuunnitelman, johon koko säätiö toiminnallaan sitoutuu. Tavoitteet määritellään vuosittain. Palvelutaloissa seurataan säännöllisesti mm. veden- ja energiankulutusta sekä kierrätyksen toteutumista. Joukkoliikenteen käyttöön kannustamme niin asukkaita kuin työntekijöitäkin. Esimerkiksi henkilökunnalle tarjotaan työmatkaseteleitä.

Palvelutaloissa kierrätämme ja kunnostamme niin huonekaluja kuin vaatteitakin. Osassa palvelutaloista on oma kirpputori, jonne otamme lahjoituksia ja huollamme sinne tulevat tavarat. Elektroniikka, pienkoneet ja atk-laitteet uusiokäytetään ja kierrätetään mahdollisuuksien mukaan.

 

Created with Nokia Smart Cam

Lilinkoti logo LuotettavaKumppaniyritys